Uitnodiging Naar toekomstbestendigde zorg voor jeugd | beroepseer.nl

Uitnodiging

Naar toekomstbestendigde  zorg voor  jeugd

met

Samenwerkende professionals in Woerden

Datum: 11 september 2012

Tijd: 18.00u tot 21.00u, incl. soep en een broodje.

Aanvang programma: 18.30u

Plaats: Tournoysveld 94 te Woerden

Een goede relatie tussen kind en of ouders en hulpverlener is het uitgangspunt van de JGZ-medewerkers (0-4 jaar) in Woerden. Het is niet eenvoudig om goed af te stemmen op de specifieke en soms complexe wensen en behoeften van het kind en het gezin. De presentietheorie geeft de hulpverlener hiervoor goed doordachte en praktische handvatten. Professor Andries Baart, grondlegger van de presentietheorie, heeft aangetoond dat het hebben van een vertrouwensrelatie de basis is voor beïnvloeding: je cliënt neemt pas wat van je aan, als die iets met je heeft, als hij zich gezien en gehoord voelt en zich in zijn waarde voelt gelaten.

De transitie van de Jeugdzorg staat voor de deur. We willen daarom juist nu met professionals rond de tafel om in gesprek te gaan over verbeteringen in de zorg voor de jeugd. Jullie ervaringen en kennis vanuit de praktijk staan daarbij centraal. Hoe kan de zorg voor de jeugd beter voor het kind? Hoe komt het kind weer centraal te staan? Hoe haal je als professional het beste uit jezelf en je vak?

Wij bieden u in de Goed Werk Hub een onafhankelijke, veilige en open sfeer om ons inhoudelijk te verdiepen in een toekomstbestendige zorg voor de jeugd. Een unieke kans waarbij u kunt bijdragen aan de herwaardering van uw vakgebied.

De bijeenkomst zal worden geleid door Corina Schenk, trainer vakkundig samenwerken voor jeugd en gezin (www.wiehetweetmaghetzeggen.nl) Verder zal Ingrid Windmeijer, enthousiaste trekker van Stichting Presentie en de Stichting Beroepseer, vertellen wat presentie is en hoe het kan bijdragen aan een betekenisvolle zorgverlening voor ouder en kind. Vervolgens gaan we een open gesprek aan, waarbij er volop ruimte zal zijn om zelf een actieve inbreng te hebben. Wellicht resulteert deze avond in een boodschap richting de politiek in Woerden? Of in andere acties die jullie gezamenlijk willen nemen? Jullie initiatieven zijn hierin leidend!

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter ten Have. Hij is bereikbaar op 06-14468830, 06-14468830 of per e-mail op
w.tenhave@beroepseer.nl  

Deze bijeenkomst is bestemd voor uitvoerende professionals werkzaam in het jeugdveld.

Aanmelden vóór 3 september 2012 bij info@beroepseer.nl

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Bij inschrijving rekenen wij op uw aanwezigheid! Neem uw collega’s mee of stuur deze uitnodiging door.

Bron: beroepseer.nl

Advertenties

Over D. Peters

Sociale media | Innovatie | Hulpverlening | Jeugdhulpverlening | 2.0 | 3.0

Geplaatst op 21 juli 2012, in Jeugdzorg 2.0. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s